Vi står til ansvar
Alle valg, vi træffer, stammer fra en ambition om at gøre det bedre og tage ansvar. Det ligger dybt i det produkt, vi laver, i vores DNA, men også i måden vi driver virksomhed på .
Vores kerne er at tilbyde dig et komfortabelt alternativ til engangsmenstruationsprodukter. Vi vil gerne støtte dig i at træffe et bedre valg for dig - og for miljøet.
Men vi vil også være med til at ændre hele følelsen omkring menstruation, fra stigma til succes.
Vi er kontinuerligt både nysgerrige og sultne på at forbedre os, og vores produkt er i høj skabt sammen med jer, og vi bliver ved.
Sådan har det været helt fra begyndelsen! Og selv om nogle muligheder ikke er realistiske for en startup, så tør vi godt sige det højt, gennemsigtighed er nøglen. "Det her er vi er, og her vil vi hen". Vi bestræber os altid på balancen mellem at kunne sove godt om natten og at udfordre os selv i forhold til at træffe de rigtige beslutninger.
Og her er vi så i dag:
Vores første prioritet var at finde en leverandør med et etisk kodeks, vi kunne bakke op om.
Vores leverandør er GOTS-certificeret. Certificeringer er typisk komplekse størrelser og i øvrigt private - det er ikke noget, man bare får, men noget man søger om, gennemgår forløb for at kunne opnå og til slut betaler for.
At vores leverandør er certificeret til GOTS garanterer os en uafhængig certificering af hele forsyningskæden. Når en leverandør er certificeret, betyder det, at der er en reguleret mindsteløn, ingen forskelsbehandling, et sikkert og hygiejnisk arbejdsmiljø, anstændig og reguleret arbejdstid, ret til at forhandle kollektivt og så videre.
Det lyder som dansker måske som en selvfølgelighed. Det er da bare ikke i hele verden, slet ikke i produktion.
Vores ambition var fra start at have en certificeret produktion, produkt og/eller virksomhed.
Vores første ambition var at lave den første GOTS-certificerede menstruationstrusse. Men menstruationstrusser kan på nuværende tidspunkt ikke GOTS-certificeres, da materialerne som indgår ikke accepteres. De syntetiske fibre kan aldrig indgå i et produkt som GOTS-certificeres - og det kræver trusserne for deres funktion, lidt ligesom sportstøj. Det er komplekst at forstå - også for os, der dykker dybt i det her.
Så GOTS-certificerede menstruationstrusser er lige nu ikke en mulighed - måske på sigt som nye materialer udvikles. Den bomuld vi bruger er certificeret økologisk.
Til gengæld har vi brugt en stor del af 2023 på at klargøre os til at ansøge om, at blive BCorp-certificerede.
B-Corporation er en global organisation, der stiller krav ikke kun til produktet men 360 grader rundt om virksomheden, fra bankvalg til leverandør til produkt.
Vi håber på at kunne sende vores ansøgning i Q1 af 2024.
Vi har valgt at arbejde primært med tekstiler som økologisk bomuld, polyamid, elastan og polyester.
De syntetiske tekstiler er vi ikke decideret stolte af – vi ved, at de udgør en udfordring for miljøet. Men at lave teknisk undertøj minder på mange måder om at lave sportstøj.
Du skal bruge tekstiler, der minimerer lugt, tørrer hurtigt og transporterer fugt væk fra kroppen. Syntetiske tekstiler er som skabt til disse formål. Og så er de virkelig slidstærke!
De syntetiske materialer har både plusser og minusser.
En udfordring: Hver gang du vasker dit syntetiske tøj, udleder det små partikler af plastik i spildevandet.
Så derfor har vi slået os sammen med de gode mennesker bag Guppy Friend. Vi sælger deres lille vaskepose, som du kan bruge til dit undertøj, så det ikke udleder affald i spildevandet, når du vasker det.
Noget af overskuddet fra Guppy Friend-vaskeposerne går til virksomhedens egen nonprofitorganisation STOP! Micro Waste, som blandt andet lærer skolebørn og andre grupper, hvordan man undgår plast, og hvordan man igangsætter lokale initiativer, der skal reducere, eliminere og genanvende engangsplast.
Vi vil gerne overgå til genanvendte materialer, men det har vi endnu ikke en størrelse til at kunne håndtere. Men det er også at stikke blår i øjnene at tro, at genanvendt polyester bare er løsningen. Det er ofte produceret af plastikflasker, og det betyder, at vi tager et materiale, som kunne have blevet til en ny plastikflaske og "forringer" det til en tynd polyestertråd, som med al sandsynlighed ikke bliver genanvendt efter end brugt.
Det er virkelig ikke nemt - heller ikke for os. Men vi bruger bl.a. Sourcing House til at rådgive os i best practice.
Alle menstruerende burde frit kunne vælge lige præcis det menstruationsprodukt, der dur for dem, uanset om det er menstruationskopper, bind eller menstruationstrusser.
Derfor har vi valgt at tilbyde størrelser fra XS-XXXL – for vi mener det altså, når vi siger ALLE. Punktum (- men mangler vi din størrelse, så skriv lige til os, vi vil gerne udvide, hvis behovet er der - vi vil dog nødigt producere størrelser, som ikke sælger, for det er ikke bæredygtigt).
Vores vidunderlige verden består af millioner af farver, nuancer, former og størrelser. I naturen og mellem mennesker, og vi mener, at vi skal præsenteres for dem alle.
Derfor vil du se vores undertøj på forskellige kroppe.
Vi vil i øvrigt mega gerne opfordre dig til at tage del i fællesskabet - brug #friendofflow og tag os @flowintimates_ på sociale medier.
Størrelsen er ikke det vigtigste, vel?
Det kan være svært altid at være den mindste i en branche, hvor det ofte handler om at være volumen og fart.
Så derfor må vi mindre virksomheder gå sammen! Flow laver løbende små samarbejder med andre kreative brands. Nogle samarbejder vil være mere permanente, mens andre vil være "her og nu", så hvis du vil støtte dem, skal du skynde dig.