Lær mere om vores trusser
Hvordan virker det
Flow menstruationstrusser er skabt med et indbygget bind, bestående af 3 tekniske lag - det er her magien sker, og sørger for at holde dig tør og lækage-fri.
Vi tester og udvikler løbende på vores produkter (bestselleren Flow 1 er på sin 3. version) og arbejder målrettet for, at kunne tilbyde dig det aller bedste fit, og den ultimative beskyttelse, når du har menstruation.
Så du kan føle dig som dig, også når du menstruerer.
Sugeevnen på vores menstruationstrusser
Absorbering
Hos Flow er vi ikke særlig glade for at putte folk i kasser - benævnelserne i industrien, der definerer hvornår noget er et let eller kraftigt flow, er super relativt og individuelt. Ligeledes handler absorberingsevne heller ikke kun om mængden af blod, men også teksturen, mængden og om den hastighed du bløder i.
Vores dråber og estimerede absorbering vil derfor altid være vejledende, men vi tør godt at sige, at de absorberer mere end de fleste tror!
Her finder du en oversigt over mængden, de forventes at kunne holde.
Let flow, i vores termer, svarer til op til 1 tampon eller cirka 5 ml blod.
Trusser med denne benævnelse kan med fordel bruges til udflåd, og de første eller sidste blødningsdage.
Moderat flow, i vores termer, svarer til 1-2 normale tamponer eller cirka 5-10 ml blod.
Moderat + Flow, i vores termer, svarer til 2-3 tamponer, og kan. med fordel anvendes om natten for ekstra tryghed.
"Indeholder jeres trusser PFAS eller biocider?"
Vi tager ansvar
Der er et stadig større fokus på evighedskemikalier og andre skadelige stoffer i vores tøj. Heldigvis!
Læs herunder mere om de skadelige kemikalier, og hvorfor vi ikke bruger dem.
Vi tester systematisk
Dine menstruationstrusser fra Flow virker pga. vævninger i stof. Ikke pga. af nogen former for kemi. Alle stoffer vi bruger er Oeko-tex certificerede.
Vi bruger ikke nanosølv eller PFAS i vores trusser heller. Og vi tester alle vores trusser for PFAS hos tredjepart i Tyskland hvert andet år.
Vi har senest i 2023 fået anmærkningen "No detectable levels" af PFAS og andre biocider. Det vil sige; der var ingen målbare mængder i trusserne.
Men at sige "Fri for PFAS" - det er vildledende. Det er det 'uhyggelige' ved PFAS, det er stoffer som er alle vegne i vores miljø. Så selv om vi ikke bevidst har kommet PFAS-kemikalier i vores trusser, så kan de have rørt ved noget, der har PFAS på sig.
Hvad er problemet med PFAS?
PFAS er en gruppe af såkaldte ‘evighedskemikalier’, som er meget lang tid om at nedbrydes i naturen. Det er en kemigruppe som blomstrede op i 1950'erne og 1960'erne, og som har været brugt og elsket for netop sin effektivitet. Det har været brugt i alt fra pander i køkkenet til fodtøj på børnene. Så fik man ikke våde fødder!
Nogle producenter har brugt PFAS i deres menstruationstrusser for netop at få en vandskyende effekt.
Men evighedskemikalier karakteriseres ved at være miljøskadelige og skadelige for mennesker, hvor de blandt andet ophobes i vores blod, lever og nyrer og kan blandt andet give øget risiko for kræft.
Hvad er problemet med sølv?
Tøjfibre der bliver våde af kropsvæsker, sportstøj som menstruationstrusser, kan udvikle lugt over tid. Det imødegår nogle producenter ved at bruge kemi i trussen.
Her kan være brugt nanosølv/sølvfibre, som bruges som et antimikrobielt middel, typisk kaldet "antibakteriel behandling" eller lignende. Forskere har dog i stigende grad advaret om de potentielle sundhedseffekter, der er ved anvendelsen af sølv.
Den amerikanske fødvarestyrelse FDA mener, at nanosølv kan være med til at dræbe de sunde bakterier i skeden (lactobacillus), der hjælper med at bekæmpe infektioner. Det kan fremskynde et levedygtigt miljø for de skadelige bakterier, hvilket potentielt kan føre til en række infektioner, underlivssygdomme og graviditetskomplikationer.
Vil du vide mere?
Oftest stillede spørgsmål
Klumper i dit menstruationsblod er helt normalt! Under menstruationen frigøres der både blod og væv fra livmoderen. Det er blandingen af blod og væv, der kan resultere i de her klumper under menstruationen.
Du kan opleve klumper i menstruationen, når blodet når at størkne før det udskilles fra kroppen.
Husk: Har du lige født, så skal du være opmærksom på koagler - størknet blod der udskilles fra livmoderen. Ræk ud til din jordemoder, hvis du har brug for vejledning.
Det kan vi godt forstå, du spørger om! Hvor længe du kan have dine trusser på under din menstruation afhænger, ligesom med bind og tamponer, af flere ting - som hvor kraftigt, hvor meget meget og hvor hurtigt du bløder.
Men mange af vores kunder fortæller, at de har kunne bruge deres trusser igennem en almindelig arbejdsdag, og kunne nøjes med at skifte dem efter 8-10 timer. Men det er også helt normalt på kraftigere blødningsdage at have lyst til at skifte dem efter kortere tid.
Vi anbefaler at du altid har en wetbag med et par ekstra trusser i med, hvis du er på farten i længere tid.
Det vil være helt individuelt, hvornår du føler det er tid til at skifte trusserne. Men du får ret hurtigt en fornemmelse for det.
Typisk vil du måske føle, at trusserne har lidt mere tyngde. Måske er de blevet våde i toplaget, fordi de ikke kan suge mere eller også kan du se at blodet er begyndt at trænge ud til siderne ved trussekanten.
Det kan være tegn på, at nu skal du skifte trusser.
Hvis du er hjemme, så skyller du dem i koldt vand, til vandet løber klart.
Skal du vaske med det samme, så kommer du dem ind i maksinen på 40 grader med lignende farver og vasker. Hvis ikke, så hænger du dem til at lufttørre på vrangen, indtil du skal vaske.
Hvis du er på farten, så kommer du dem i din wetbag. Så snart du er hjemme, så skyller du dem i koldt vand og følger vaskeproceduren. Tænk det sådan, ligesom med træningstøj; jo længere de får lov at ligge indelukket, jo mere kan de komme til at lufte.